Tips & Tricks

Recomandări pentru întreținerea tâmplăriei

Astăzi venim în întâmpinarea clienților noștri cu câteva idei pentru întreținerea tâmplăriei PVC.

Tehnicile și produsele folosite, precum și o întreținere periodică, vă asigură că ferestrele și ușile vor arăta în perfectă stare și vor avea o durată de viață cât mai lungă.

Cu ce putem curăța profilul tâmplăriei?

Mereu supuse factorilor externi de mediu, murdăriei și uzurii, ferestrele și ușile termopan au nevoie de o întreținere periodică, care se poate face extrem de simplu.

În cazul în care montajul tâmplăriei a fost recent, primul pas și cel mai important este îndepărtarea foliei de protecție în cel mult 30 de zile. Căldura sau frigul împiedică dezlipirea acestei folii, existând riscul să rămână lipici pe profilul PVC.

Nu încercați să îndepărtați această folie prin răzuire sau utilizând substanțe abrazive pentru că veți deteriora profilul.

La orice fel de intervenție în jurul ferestrelor sau ușilor, cum ar fi văruitul, reparații sau montajul glafurilor, vă recomandăm să protejați profilele și sticla cu folie protectoare. Urmele de var sau de mortar se curăță foarte greu și în cele mai multe situații vor rămâne urme.

Profilul PVC se poate curăța foarte simplu cu apă și detergent de vase sau săpun, utilizând lavete non-abrazive, moi, cu mișcări care să urmărească linia verticală a profilului. Nu insistați cu substanțe abrazive în mișcări circulare pentru că vor rezulta urme vizibile.

Cu ce putem curăța sticla tâmplăriei?

Cea mai simplă modalitate de curățare a sticlei este soluția specială destinată acestui tip de material, care să conțină cât mai puțin alcool, pentru că acesta, deși curăță bine sticla, atrage și praful.

Nu încercați să îndepărtați murdăria de pe geamuri utilizând substanțe sau lavete abrazive pentru că le veți zgâria. Dacă este necesar, puteți lăsa soluția de curățare a geamurilor să acționeze un timp mai îndelungat, apoi îndepărtați murdăria cu mișcări ușoare, circulare.

Cu ce putem curăța garniturile tâmplăriei?

Tâmplăria PVC oferă un grad mare de etanșeitate termică și fonică, iar aceste proprietăți sunt datorită garniturilor, astfel că o întreținere optimă a acestora va asigura că tâmplăria oferă cea mai bună protecție.

Garniturile tâmplăriei se curăță cu o lavetă umedă, cu apă și săpun, fără substanțe speciale sau abrazive. Deși se pot înlocui cu ușurință în caz de deteriorare, dacă nu mai oferă aceeași protecție fonică și termică sau observații infiltrații de apă la interior, garniturile pot fi întreținute utilizând glicerină, asigurându-vă astfel că beneficiați de tot confortul oferit de tâmplărie.

Concluzii finale:

  • Profilul tâmplăriei se curăță doar cu lavete moi, umede, folosint doar apă și săpun sau detergent
  • Sticla se curăță cu soluție specială pentru sticlă, fără substanțe abrazive.
  • Garniturile tâmplăriei se curăță cu o lavetă umedă, cu apă și săpun
curatare geamuri solutii si tehnici fereastra CESI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *